top of page

DHI & FUE

KARŞILAŞTIRMA

DHI & FUE Saç Ekimi

Türkiye'de hem FUE hem de DHI saç ekimi, ideal görünümünüze ulaşmanıza yardımcı olabilecek çeşitli saç ekim prosedürleridir. Ancak FUE saç ekimi ile DHI yöntemi arasında da mutlaka farklılıklar vardır. Bu nedenle kişinin bu saç ekim yöntemlerinden hangisinin ideal görünüm için en iyi cevap olacağını bilmesi önemlidir.​

FUE saç ekimi veya DHI saç ekimi arasındaki karar, kişinin kellik durumu, seyrelen bölgenin büyüklüğü ve kullanılabilen donör saç miktarı gibi birkaç nedene bağlıdır. Saç ekimi son kişiye özel bir tedavi olduğundan, hastanın ihtiyacını en iyi karşılayan stratejinin, en iyi sonucu veren strateji olduğu kabul edilmektedir.

FUE & DHI Saç Ekim Prosedürleri 

Saç ekimi işleminin bu  farklarından bir kısmını şu şekilde sıralamak mümkündür: 

  • FUE stratejisi çok büyük bölgelere uygulamak için mükemmeldir, ancak DHI tekniği daha yüksek sıklık elde etmek için üstün bir şans verir. Kişide ciddi kellik varsa ve kel alanlar kapatılamayacak kadar genişse, hastanın DHI tekniğini kullanarak tek seansta saç ekimi stratejisine başvurması gerekip gerekmediğine bakılmaksızın, uygun yöntem FUE yöntemi olacaktır. Bunun gerekçesi, FUE saç ekimi işleminin tek bir seansta daha yüksek düzeyde greft sayısı elde edilmesine olanak sağlamasıdır.

  • DHI stratejisinin diğer saç ekimi stratejileriyle karşılaştırıldığında belirgin olan en önemli özelliği, DHI saç ekimi prosedürünün, ekim bölgesindeki noktaları belirleyen ve aynı zamanda alınan kökleri aktaran "Choi implanter" adı verilen kalem benzeri bir klinik alet kullanmasıdır.

  • FUE tekniğinde işlemden önce hastaların saçlarının tamamen tıraş edilmesi beklenirken, DHI stratejisinde sadece donör bölgesinin tıraş edilmesi gerekiyor. Bu durum birçok kişiye büyük fayda sağlıyor.

  • DHI stratejisi diğer saç ekimi stratejilerine göre daha fazla yetenek ve deneyim gerektirir. Dolayısıyla bu, doktorların ve klinik ekibinin bu prosedürü kullanırken önemli ölçüde zaman harcaması ve uzun bir hazırlık süresine tabi tutulmasını gerektirir.

  • DHI tekniği, FUE stratejisine göre daha hızlı iyileşme süresine sahiptir ve daha az drenajla gerçekleştirilebilmektedir.

  • FUE tekniği büyük bölgeleri kaplamak için mükemmeldir, ancak DHI stratejisi daha yüksek sıklık elde etmek için üstün bir şans verir.

Hem FUE hem de DHI'nin etkinliği, muhtemelen saç ekimi prosedürleriyle ilgili araştırmalar sırasında önemli miktarda etkili bir şekilde ele alınan konulardır. Üstelik, ortada çok fazla miktarda veri varken, işlerin bir anda kafa karıştırıcı hale gelmesi normaldir.

DHI ve FUE arasındaki farklar? 

İki işlem arasındaki en önemli fark uygulama yönteminin farklı olmasıdır. DHI yönteminde donör kısmından alınan kökler direkt uygulanırken, FUE yönteminde bir kap içerisinde bekletilmektedir. DHI tekniğinde ekim süreci daha uzun sürmektedir, iyileşme süresi daha kısadır. FUE tekniğinde ekilen saç kökü DHI tekniğinden daha fazladır.

DHI İşlemi

DHI saç ekimi, günümüzde saç ekimi alanında uygulanan en yeni tekniklerden biridir. Bu yöntem ile saç ekimi uygulanırken diğer tekniklerden farklı olarak choi pen isimli medikal bir kalem kullanılmaktadır. Bu kalem saç köklerinin toplandıktan sonra direkt saç ekimi aşamasına geçilmesini sağlamaktadır.

DHI yöntemi gelişen saç ekimi teknikleri arasında en genç metotlardan biridir. Bu yöntem gelişen medikal teknolojiler ile birlikte her geçen gün kendini daha üst segmentlere çıkarmakta ve iyileştirmektedir.

FUE İşlemi

FUE tekniğinde öncelikle saç köklerinin toplanacağı donör bölge traş edilir. Bunun nedeni mikromotor yardımıyla saç köklerinin alınmasını kolaylaştırmaktır. Sonrasında saç köklerinin toplanacağı bölge lokal anestezik ile uyuşturulur ve saç köklerinin alınması sırasında ense bölgesinden kıl kökleri mikromotor yöntemi ile toplanır. Ense bölgesinin donör bölge olarak seçilmesinin nedeni bu bölgedeki saçların dökülmeye karşı dirençli olmasıdır. Sağlıklı saç köklerinin alımı aşamasından sonra bu saç kökleri zarar görmeden muhafaza etmek için özel bir solüsyon içerisine konulur. Ardından işlemin en önemli aşamalarından birisi olan kanal açma aşamasına geçilir. Kökler toplandıktan sonra transfer edilecek olan bölgeye çelik uçlu özel aletler yardımıyla kanallar açılır ve toplanan kıl kökleri kanallara transfer edilir.

bottom of page